Pell sana i preparada per l’estiu

El bon temps ja és aquí i fem més activitats a l’aire lliure. Pel que hi ha més intensitat i exposició solar i la nostra pell no està preparada. 

Per evitar taques, arrugues, sequetat i erupcions, cal cuidar-se tant per dins com per fora. Per aconseguir-ho, assegureu-vos de tenir una bona higiene i una correcta cura de la pell, així com una bona exfoliació. 

La rutina que us aconsellem per preparar la vostra pell per l’estiu des de la farmàcia es basa en 4 senzills passos:

1. Exfoliació

Primer és important fer una  exfoliació del rostre per eliminar les cèl·lules mortes i les impureses de les capes més superficials, realitzant una neteja profunda de la pell. Amb una bona exfoliació afavorirem una millor penetració dels actius, millorant l’eficàcia de qualsevol tractament cosmètic posterior i aconseguirem tenir la pell en perfectes condicions per rebre els banys de sol.

Hi han 2 tipus d’exfoliants: els físics que solen portar grànuls de petit tamany i els químics que solen ser d’àcid glicòlic o àcid làctic.

Segons els vostre tipus de pell us recomanem la següent rutina d’exfoliació:

Si tens la pell grassa: exfolia un parell de cops per setmana.

Si la tens sensible: exfolia’t la pell cada 10-15 dies.

Si tens la pell normal: exfolia-te-la un cop per setmana.

I en el cas de pells irritades o amb eccemes: l’exfoliació està contraindicada.

2. Hidratació

Posteriorment hidratarem el nostre rostre amb la crema adient al nostre tipus de pell per asegurar-nos un aspecte saludable i reforçar la barrera protectora natural.

Una mascareta hidratant és una bona manera de recuperar la hidratació ràpidament. A més recordeu, que cal beure 1,5l d’aigua al dia si voleu mantenir una pell més flexible, ferma i elástica.

3. Antioxidants

Durant la primavera és important asegurar-nos una bona dosis d’antioxidants per la pell perquè hi ha un increment de la radiació solar, que és el factor principal dels radicals lliures, les taques i  les arrugues.

A més els fotoprotectors només ens protegeixen un 60% del dany oxidatiu de la radiació, així que és important complementar-ho amb antioxidants orals.

Amb una bona dosis d’antioxidants protegirem la pell des de l’interior, evitant les al.lèrgies solars, les taques, les cremades, l’envelliment prematur de la pell i aconseguint un broncejat més atractiu i durador.

Els principals actius antioxidants són: la Vit C, la Vit D, la Vit E, l’aranja, el resveratrol, el P. Leucotomo, els betacarotens, la Niacinamida…

4. Fotoprotecció

Utilitzar un fotoprotector en la teva rutina diària per la cara i escot ja que són les zones més exposades al sol.

Hi han fotoprotectors amb diferents textures i formats adients per tot tipus de pell.

Ens hem de protegir tant de les radiacions UVA i UVB com dels infraroig.

Les radiacions UVB afecten a la capa més superficial de la pell (l’epidermis) i són els responsables del broncejat i de les cremades i eritemes.

Les radiacions UVA afecten una capa més profunda de la pell (la dermis) i són els responsables del fotoenvelliment, de les taques i del càncer de pell.

Els Infraroigs afecten la capa més profunda de la pell (la hipodermis) i són els responsables de les arrugues profundes, la pèrdua de fermesa i elasticitat de la pell i les taques

S’ha de ser constant i tenir consciencia del dany que els raigs de sol poden provocar a la nostra pell si no la cuidem.

Open chat
Et podem ajudar?
Hola! 👋 Et podem ajudar?