Sabies què existeix una connexió entre el teu cervell i el teu intestí? 

El cervell i l’intestí estan connectats per una xarxa complexa de neurones i neurotransmissors, la qual cosa es coneix com l’eix cervell-intestinal o eix cervell-intestí. Aquesta connexió és fonamental per al correcte funcionament del nostre sistema digestiu i per a mantenir un benestar general.

La microbiota intestinal, també coneguda com a flora intestinal, és un component clau d’aquesta relació. La microbiota és una comunitat de microorganismes que habita en el nostre intestí i que exerceix una sèrie de funcions vitals per al nostre organisme. Aquests microorganismes inclouen bacteris, fongs, virus i altres microbis.

La microbiota intestinal influeix en molts processos del nostre cos, des de la digestió dels aliments fins al sistema immunològic i la salut mental. La majoria dels microorganismes en la microbiota són beneficiosos i ajuden a mantenir l’equilibri del nostre organisme. No obstant això, un desequilibri en la microbiota pot provocar una sèrie de problemes de salut.

En particular, la microbiota intestinal és important per a la salut mental. Se sap que existeix una relació bidireccional entre el cervell i l’intestí. El cervell pot afectar l’intestí i viceversa. Per exemple, situacions d’estrès o ansietat poden provocar alteracions en el sistema digestiu, com a diarrea o restrenyiment. D’altra banda, un desequilibri en la microbiota intestinal pot provocar trastorns de l’estat d’ànim, com a depressió o ansietat.

S’ha demostrat que els microorganismes de la microbiota intestinal poden produir neurotransmissors, com la serotonina, que és una substància que influeix en el nostre estat d’ànim i el nostre apetit. A més, la microbiota intestinal també produeix compostos que afecten la comunicació entre el cervell i l’intestí.

Per tot l’anterior, és fonamental cuidar la nostra microbiota intestinal i mantenir un equilibri adequat. Una alimentació equilibrada i rica en fibra, el consum de probiòtics i prebiòtics, així com la reducció de l’estrès i l’ansietat poden ajudar a mantenir una microbiota saludable i un sistema digestiu en bon estat.

La microbiota intestinal juga un paper clau en aquesta relació i és essencial cuidar-la per a mantenir un benestar òptim. Cuida la teva microbiota i el teu cos t’ho agrairà!

👉Si vols saber més sobre com millorar el teu benestar intestinal, ens pots contactar molt ràpidament per Whatsapp o t’esperem a la farmàcia.

Open chat
Et podem ajudar?
Hola! 👋 Et podem ajudar?